Samo prije godinu dana, Samantha Reese težila je oko 243 funti. Za Samantha je njezina težina uvijek bila borba, a postala je posebno teško kada je imala prvo dijete u dobi od 15 godina. Zbog svoje trudnoće uvijek se osjećala mnogo veće od drugih tinejdžerskih djevojaka.

slika

AOL Video

“Bio sam oko veličine 18 i težio gotovo 210 funti do svoje 18. godine”, rekla je Samantha Sunce. “Mrzio sam svoje tijelo i nisam mogao odvući dodatnu težinu jer sam bio toliko malen [ona je 5’1]. Ali, osjećajući se bijednim prema načinu na koji sam gledao samo me htio jesti više.”

Kao rezultat svoje nesreće, Samantha kaže da je razvila loše navike prehrane. Jest će dva komada tosta s maslacem za doručak, dva čokoladna kafića za snack, dva sendviča sa sirom od žita s čipovima za ručak, masnu pizzu za večeru i gotovo svakodnevno piti slane sode ili pet šalica čaja s mlijekom i šećerom.

“Na moju najneštovremeniju, ja bih prolazio kroz čašu nakon šalice mliječnog čaja sa šećerom, a ja bih i uvijek popio nekoliko kolačića”, rekla je Samantha Dnevna pošta.

Samantha je znala da se nešto trebalo učiniti kad je po prvi put ušla u mjerilo u prošlom travnju.

“Već sam neko vrijeme izbjegavala ljuske, ali odjeća mi je bila toliko uska da sam znala da moram vidjeti kako sam postala velika”, prisjeća se Samantha. “Bio sam šokiran i odmah sam googled moj BMI i otkrio da to znači da sam” morbidno pretilo “. Znala sam da moram promijeniti ili bih mogla umrijeti. “

Samantha navodno najprije pokušala nekoliko tableta za brzo podešavanje hrane kako bi joj pomogla izgubiti težinu tog ljeta, ali nakon što je postigla nezadovoljavajuće rezultate, odlučila je preurediti svoju prehranu i drastično izrezati sve kolače i brze hrane koju je provela prošlog kolovoza. Ali Samantha kaže da još uvijek nije prolila puno težine sve dok nije zamijenila pet šalica šećerne čaja za nezaslaćen zeleni čaj.

“Ljudi su mi rekli da je zeleni čaj bio ‘superfood’ koji pojačava metabolizam i oslobađa se žudnje za željama. U početku sam se smijala, a pomislila sam da je zeleni čaj bio mrlja”, objašnjava Samantha. “Uvijek sam mislio da je to samo mit, ali očajnički sam izgubio težinu i odlučio da je vrijedno ići.”

Isprva, Samantha kaže da je mrzila gorak okus i morao se prisiliti da ga pio. Ali uskoro, Samantha je svakog jutra ispijala zeleni čaj i limun. Onda je počela piti jednu šalicu svakog sata na poslu i završila dan s jednim dok je gledala televiziju – ukupno devet šalica zelenog čaja svaki dan. Nakon samo jednog mjeseca ovog režima, Samantha je pala za gotovo 15 funti.

“Očito sam dobro jesti i izrezivanje mojih mliječnih čajeva vjerojatno je pomoglo, ali moj je metabolizam morao biti prebrzao, a ja sam sigurno bio manje zakačen”, kaže Samantha. “Bio sam zadivljen.”

slika

AOL Video

Samantha je od prošlog rujna popila gotovo 3.000 šalica zelenog čaja, a sada teži 130 kilograma. Kaže da je sretna sa svojim tijelom nego ikad prije.

“Sada izgledam bolje nego što sam učinio u dvadesetima”, kaže Samantha. “Neki se zaklinju jedući pet dijelova voća i povrća dnevno. Za mene pijem devet šalica zelenog čaja.”

Dok Samantha čini da pripisuje veći dio svog uspjeha zdravom piću, Katherine Zeratsky, red. Dr., L.D., instruktor prehrane u Mayo Clinic, kaže da je snižavanje unosa kalorija vjerojatno najveći faktor u Samanthaovom putu gubitka težine. Iako kofein u zelenoj čaši može skočiti – započeti metabolizam, ne bi bilo dovoljno za postizanje značajnih rezultata gubitka težine, kaže Zeratsky.

“Ako pijete puno tekućine, te tekućine će vas napuniti i poslati regulatorni hormon u vaš mozak koji vam kaže da niste gladni, što bi moglo značiti da jedete manje”, objašnjava Zeratsky. “Također, ako ste dobro hidrirali, vaše tijelo neće zbuniti hidrataciju jer je gladan što bi također moglo dovesti do manje konzumiranja … No, u konačnici, uravnotežena je prehrana i vježba najvažnija.”

Zeratsky je također dodao da, dok pijenje devet šalica zelenog čaja možda ne uzrokuje velike zdravstvene probleme, najbolje je biti oprezan, a ne “više učiniti dobra stvar”.

Ipak, Samantha se pridržava rutinu zelenog čaja i zahvaljuje svakoj šalici za uspjeh.

“Sada mi šalicu zelenog čaja provode kroz dan”, kaže Samantha. “Za mene, to nije hir, to je stil života.”

Pogledajte njezinu nevjerojatnu transformaciju u video ispod:

(H / T: Sunce)