Halloween je na nama, moji prijatelji, i to znači da nema bijega od tri glavna čokolada: bombona, kostima i koktela. I dok imate dovoljno kostima i koktel opcija za odabir, postoji samo zaista jedan bombon za tebe (ozbiljno, nedavno Yahoo Food survey kaže tako): maslac od kikirikija.

Te stvari su tako prokleto dobre, ali su Reeseove vrste opterećen sa šećerom. Samo jedna šalica ima osam grama, a vi znate da imam barem dva – oni su namijenjeni uživanju u paru (ako imate suzdržanost da se stavite na stranu, recite mi svoje tajne). To znači da u jednom malom snacku imate najmanje 16 grama, kada Američka udruga za srce preporučuje da žene ne konzumiraju više od 25 grama tijekom cijeli dan. Ako vam to ne izgleda veliko, samo pogledajte sve tajne načine šećerne crve u vašu prehranu.

slika

Caitlin Boyle

Znači, kad je Caitlin Boyle iz zdravog Tipping Pointa podijelio ovaj recept za domaću maslac od maslaca od kikirikija, bio sam zainteresiran. Ali to nije bio samo neki stari recept – nisam baš tako lako motiviran da uđe u kuhinju – ne, ovo je bilo poseban. Zašto? Smanjilo je taj osam grama šećera do pukog 1,6.

slika

Tajni sastojak: kokosovo ulje. Znam, znam – već znate da se stvari spuštaju kalorije u rižu do pola, i to radi čuda o vašoj ljepoti. Ali tko je znao da bi to pomiješanje s kakaovim prahom, maslacem od kikirikija i samo dodir prirodnog zaslađivača (u ovom slučaju meda) mogao biti tako jednostavan, zdrav i ukusno? Ne ja, moji prijatelji. Ne. Da bismo bili sigurni da ne sanjam, priključio sam recept u MyFitnessPalov program za prehranu hranjivih sastojaka.

slika

Morate podijeliti te brojeve za 10, jer Caitlin kaže da recept sadrži 10 čokolada. Naravno, ima malo više kalorija nego Reeseova šalica, ali s drastično sniženim šećerom i činjenicom da su sastojci puno zdraviji (oh, vidim da je TBHQ konzervans u Reeseu), u redu sam s njom.

Možete primiti Caitlinov puni recept ovdje – samo se svakako vratite i zahvalite nam se poslije.