Karen Karbo

Moj muž i ja smo bili oženjeni gotovo dvije godine. Moja mama nikada nije pomislila da je on pravi muškarac za mene, a ona će mi oštre ili negativne primjedbe o njemu. Na primjer, vjeruje da bih se trebala udati za čovjeka koji bi se mogao financijski brinuti o meni (trenutačno zaradim više od mog muža). Razumijem da želi samo njenu kćerku, ali njezine primjedbe napreću moj odnos s njom. Kako to mogu riješiti?
J.W., 28, Pittsburgh

Reci majci što si mi rekao. Sljedeći put kad napiše primjedbu, recite: “Mama, znam da mi želiš samo najbolje, ali mi se ne sviđa kad napraviš takav komentar o Edu.” Vjerojatno će i dalje reći što god ona mora reći, ali vaša će duga uvijek biti: “Da, imate pravo na svoje mišljenje, ali mi se ne sviđa kada to kažete”. Tada ona može odlučiti hoće li ili ne nastaviti iglu.

To jest, ako vas doista zezne. Kaže da vjeruje da biste se trebali vjenčati s čovjekom koji bi mogao financijski voditi brigu o vama. Vjera nije nepristojna primjedba. Ako ne bude u njemu, ima pravo na ovo uobičajeno mišljenje. Može li se tamburške komentare mijenjati, jer misliš da bi mogla imati neku točku?

U svakom slučaju, želio bih vas usmjeriti prema novoj knjizi koja bi mogla rasvijetliti vašu dilemu: Pješačka na jajašcima: Kretanje osjetljivim odnosom odrasle djece i roditelja Jane Isay. Autor razgovara s odraslom djecom i njihovim roditeljima da otkriju kako se nositi s neukrotivom stvarnošću odnosa roditelja / djeteta, koja se upravo krene, bez obzira na dob. (Bit će vam drago znati da Isay usmjerava roditelje da zadrže svoje mišljenje i savjete za sebe i da nauče prihvatiti svoje odrasle djece supružnika.) Možda, nakon što ste gotovi s njom, mogli biste ga proslijediti mami.

Karen Karbo je autorica Kako Hepburn: Pouke o životu od Katea Velikog. Ima i mamu, učitelja pisanja i vlasnika konja. Pošaljite svoje pitanje na: Hard Stuff, REDBOOK, 300 W. 57. St., New York, NY 10019, ili [email protected] Slova se mogu uređivati ​​radi jasnoće i duljine, a moraju sadržavati vaše inicijale, dob, grad i državu.