Koja je prva stvar koju mislite kad se ujutro izvaljujete iz kreveta? Ako je vaš odgovor kava, niste sami. Iako je primamljivo uhvatiti preopterećeni Frappuccino na putu do ureda da vas prođe kroz jutro, slatki tretman je prepun masnoća, šećera i kalorija, a najbolje je prepustiti posebnim prilikama.

Kada je u pitanju vaš dnevni pivo, pokušavate biti a smidge zdraviji će vaše tijelo učiniti dobro, a Carolyn Brown, registrirani dijetetičar za prehrambene trenere, kao i Keri Glassman, registrirani dijetetičar i osnivač Hranjivog života, točno znaju koja bi pića trebala postati vaš go-tos – i koji bi trebao dobiti čizma.

Prije nego što krenete na Starbucks, zapamtite ova tri zlatna pravila:

 1. Izbjegavajte zaslađivače po svaku cijenu. Sirupi, kako stvarni tako i umjetni, potiču vaše piće u proporcije obroka. I s tolikim kemikalijama u jednom sjedalu, ona izaziva slatkiše koje žele ostatak dana.
 2. Držite se 60-100 kalorijskog raspona. Razmislite o sigurnoj zoni koja neće iskorijeniti vašu prehranu. Ako lokalni “Bucks” ne sadrže kalorije navedene na izborniku, odlučite se za velike i velike veličine (sorry, venti). I dopušteno vam je samo jedno dopunjavanje – maksimum.
 3. Vratite se na osnove. Kava, čaj, espresso i cappuccino su sve sjajne, zdrave mogućnosti. Ako stvarno gledate ukupni unos kalorija i šećera, možete koristiti zdrave dodatke poput cimeta ili muškatnog oraščića da biste mu dali neki udarac.

  Sada kada su ti savjeti pretvoreni u memoriju, vrijeme je za zabavne stvari. Iako ti definitivno nisu najzdravija pića koja će hodati po licu planete (znate, ako piće može hodati), Glassman kaže da su zdravije, i pio jedno neće biti kraj svemira.

  Zdravije piće za red u Starbucksu

  1. Teavana Shaken Ice Passion Tango Tea. Zatražite nezaslađenu verziju ovog voćnog napitka. Već je prepuna zest, tako da nema potrebe za šećerom ili sirupom.

  2. Iced kava. Ne možete pogriješiti s ovim omiljenim pićem. Brown preporučuje da piju bez slatkih stvari, ili Stevia ako je potrebno, a umjesto toga koristite malo badema, soje ili kokosovog mlijeka.

  3. Osvježivači jako Berry Hibiscus. Bobice daju ovo piće slatkim okusom, a zeleni ekstrakt kave daje poticaj kofeina.

  4. Orange Mango Smoothie. Glassman kaže da je ovo bolje kao zalogaj, a ne piće, ali hej – bolje je od kolača koji se šalju oko vašeg ureda.

  5. Klasični čaj Latte čaja. Dok je ovo piće veće od predloženog kalorijskog raspona, možete ga zatražiti bez dodavanja zaslađivača da ga vratite na područje bez krivnje.

  6. Pivo kava. Ovaj klasični napitak nikada neće izaći iz stila, plus ima puno zdravstvenih prednosti za piće dnevne šalice joe. Ako tražite dodatnu energiju, izaberite plavu pečenje, koju Brown kaže da je super kofeiniran.

  7. Mršava Vanilla Latte. Možete imati ovo hladno ili vruće – samo pazite da preskočite dodane crpke zaslađivača i umjesto toga koristite Steviju.

  8. Crveno oko. Nije na popisu na izborniku, ali ova dodana kava od espresso u vašoj kavi će vam dati dodatni trzaj bez povećanja vaše veličine pića.

  Cappuccino. Moglo bi se činiti proturječnim, ali Brown kaže da je najbolje da se odlučite za puno mlijeko zbog niske masnoće ili obične sorte ovdje, zahvaljujući dodanim hranjivim tvarima. Ili, idite s soje, kokosom ili bademovim mlijekom da biste još više smanjili.

  10. Ananas Kona Pop Pečeni čaj. Traženje opcija pića s okusom piva, poput ovog čestitog čaja, je jednostavno niskoleg opcija. Bogat je okusom i bez kofeina – savršen za tretman nakon posla.

  11. Caffè Americano. Ovo piće je jednostavno voda i espresso, što je izvrsna opcija ako volite jaku kavu i opterećenje kofeina.

  12. Kava Mini Frappuccino. Dok ovo piće definitivno prekida dodano sladilo, to je najbolja opcija ako se upustite u Frappuccino. Idite na cijelu opciju mlijeka, koja je dodala hranjive sastojke i zatražila mini veličinu od 120 kalorija.

  13. Ombré Pink Drink. Ružičasti napitak sve je lud za sada je službeno dio Starbucks ‘izbornik, i to je zapravo prilično zdrava. Ombrele napitke – napravljene s bazom kokosovog mlijeka – koštat će vam samo 100 kalorija. I to je za veliku. (Dahtati.)

  14. Violet piti. Još jedan dan, još jedan Starbucks piće gotovo previše lijep za gutljaj. Ovo je puna kupina i kremastog kokosovog mlijeka, što ga čini okusom više desertom bez krivnje.

  15. Jagoda Açaí Starbucks Osvježivači. Novo uzimanje klasičnih osvježavajućih napitaka, ovo piće je okusno jagodama, strastvenim voćem i açaí. Osim toga, dobit ćete poticaj kofeina iz ekstrakta zelene kave.

  16. Caffè Latte. Ponekad je bolje samo držati stvari jednostavnima, a to je svakako slučaj s klasičnim kafe latteom. Možete dobiti 12 oz. bademska verzija koja je jednako pjenasta kao izvornik, ali puno lakše na struku.

  17. Latte bundeve začina. Ako ste glavni PSL fan, postoji je zdraviji način naručivanja pića. Samo se odlučite za bademovo mlijeko, preskočite šlagom i recite svom barista da želite samo jednu pumpu prethodno zaslađenog sirupa s okusom od buče.

  18. Peppermint Mocha. Svečana marmelada od paprene metvice lako se može nabaviti na stotine kalorija ako naručite kao-jest, ali pokušajte ovaj hack: Naručite bademovo mlijeko, bez bičeva, bez kovrčavih čokoladnih kovrča i samo jednu pumpu sirupom s okusom paprene metvice za opciju koja je bolja za tvoje tijelo.

  POGLEDAJTE SLJEDEĆU: Povijest Starbucksovih božićnih čaša

  Slijedite Redbook na Facebooku.